Follow us

Γλυκό Ψωμάκι με Βερίκοκα

Η συνταγή για γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα.

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά

220 ml. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

40 γρ. βούτυρο

1 κύβο μαγιά

500 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα (ή όποια φρούτα προτιμάμε αποξηραμένα)

Για την επικάλυψη:

1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη με λίγο από το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε.

Προτού δέσει καλά η ζύμη μας ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα και ζυμώνουμε μέχρι να μας δέσει το ζυμάρι.

Αφήνουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου.

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το ξανά ζυμώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια για να μην κολλάει.

Δίνουμε σχήμα και αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά ακόμα.

Μετά αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.

Το φουρνίζουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.