ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μήλα

Η συνταγή για χαλβά με μήλα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια

1/2 ποτήρι λάδι

100 γρ. φυτική μαργαρίνη

2 ποτήρια σιμιγδάλι

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 ξύλο κανέλας

5 γαριφαλάκια

1/2 φλιτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ

Εκτέλεση

Σε μια βαθιάκατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ξανθύνει.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το νερό, τα μήλα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες.

Αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιει όλο το νερό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να στεγνώσει ο χαλβάς για 20 λεπτά.

Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε κανέλα.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.