Follow us

Κρέμα με Άρωμα Πορτοκάλι

Η συνταγή για νόστιμη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι.

ΚΡΕΜΑ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 λίτρο γάλα

8 κ.σ. σιμιγδάλι

5 κ.σ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση

Πλένουμε το πορτοκάλι και παίρνουμε το ξύσμα.

Κατόπιν το στύβουμε και κρατάμε το χυμό του, σουρώνοντας τον.

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανεβάζοντας τη φωτιά στο δυνατό.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι.

Μόλις χλιαρέψει το μείγμα, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα ( 8-10 λεπτά ).

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολάκια και μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.