Follow us

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για την τάρτα:

1 λαδόκολλα

300 γραμ. βούτυρο

50 γραμ. ζάχαρη

2 βανίλιες

2 κρόκους αυγών χτυπημένους

100 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα, ή βύσσινο γλυκό

250 γραμ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά ολόκληρα

50 γραμ. ζάχαρη

2-3 κουταλιές λικέρ

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

50 γραμ. καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα αμύγδαλα,για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την τάρτα: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.

Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζουμε να καλύψει και τα τοιχώματα.

Ρίχνουμε ρύζι και την ψήνουμε για 10΄ της ώρας, στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθεί αφαιρούμε το ρύζι και τα φυλάμε για άλλη τάρτα.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε επάνω στην ψημένη τάρτα την κρέμα πρώτα και μετά τα κεράσια και από επάνω τα αμύγδαλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.