Follow us

Μελένια Μηλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε μελένια μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

ΜΕΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά

2-3 μήλα

λίγο κονιάκ

λίγη κανέλα

λίγο αλάτι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

λίγο καρύδι

2 κούπες αλεύρι

2 αυγά

1 βανίλια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 γιαούρτι

1 φλιτζάνι μέλι

180 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισή κούπα μέλι και 60 γρ. μέλι μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε τα μήλα και το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα, λίγο αλάτι, καρύδια και φρυγανιά.

Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το γιαούρτι, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν.

Αναποδογυρίζουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά αφού τη βγάλουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.