Follow us

Αφράτη Μηλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία αφράτη μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

375 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

125 γρ. βούτυρο μαλακό

180 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

3 μήλα

χυμός λεμονιού

κανέλα

1 1/2 κ.σ. κορν φλάουερ

2 αυγά

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ.

Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβουμε τα δύο συστατικά μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αναμιγνύουμε.

Σε χωριστό σκεύος βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα, κομμένα σε μκρά κυβάκια και τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα μήλα στο μπολ με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε όλο το μίγμα μας με κουτάλι, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.