ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καραμελωμένη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη καραμελωμένη μηλόπιτα.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΜΥΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τα καραμελωμένα μήλα:

125 γρ. μαργαρίνη

4-5 μήλα

2 κ.γ. κανέλα

4 φλ. του καφέ ζάχαρη

λίγο γαρίφαλο, προαιρετικά

λίγα καρύδια

Για τη ζύμη:

3/4 κούπας ηλιέλαιο ή μαργαρίνη

3/4 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο κονιάκ

1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.

Δεν το λιώνουμε πάρα πολύ. Το αφήνουμε λίγο να πήξει και κόβουμε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες.

Τα τοποθετούμε πάνω στο λιωμένο βούτυρο απαλά χωρίς να το πιέζουμε.

Για τη ζύμη χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι.

Μετά προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το χυμό, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί γρήγορα, για να μην ανέβει επάνω.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δούμε με την οδοντογλυφίδα ότι έγινε αφράτο.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε περίπου 2 ώρες να κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

Τρούφες με Φοινίκια

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με φοινίκια (χουρμάδες).

Βασιλόπιτα με Σύκα και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για βασιλόπιτα με σύκα και δαμάσκηνα.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.

Χριστουγεννιάτικο Ρολό με Φρούτα

Η συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο ρολό με φρούτα.