Follow us

Καραμελωμένη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη καραμελωμένη μηλόπιτα.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΜΥΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τα καραμελωμένα μήλα:

125 γρ. μαργαρίνη

4-5 μήλα

2 κ.γ. κανέλα

4 φλ. του καφέ ζάχαρη

λίγο γαρίφαλο, προαιρετικά

λίγα καρύδια

Για τη ζύμη:

3/4 κούπας ηλιέλαιο ή μαργαρίνη

3/4 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο κονιάκ

1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.

Δεν το λιώνουμε πάρα πολύ. Το αφήνουμε λίγο να πήξει και κόβουμε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες.

Τα τοποθετούμε πάνω στο λιωμένο βούτυρο απαλά χωρίς να το πιέζουμε.

Για τη ζύμη χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι.

Μετά προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το χυμό, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί γρήγορα, για να μην ανέβει επάνω.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δούμε με την οδοντογλυφίδα ότι έγινε αφράτο.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε περίπου 2 ώρες να κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.