Follow us

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα

500 γρ. μήλα

500 γρ. ανθότυρο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

2 βανίλιες

20 γρ. κορν φλάουερ

150 ml. γάλα

κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα (να καραμελώσει).

Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ καλύπτοντας όλη τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τα τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και στο τέλος το κορν φλάουρ μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Μπαίνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.