ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα

500 γρ. μήλα

500 γρ. ανθότυρο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

2 βανίλιες

20 γρ. κορν φλάουερ

150 ml. γάλα

κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα (να καραμελώσει).

Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ καλύπτοντας όλη τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τα τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και στο τέλος το κορν φλάουρ μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Μπαίνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

Τρούφες με Φοινίκια

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με φοινίκια (χουρμάδες).

Βασιλόπιτα με Σύκα και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για βασιλόπιτα με σύκα και δαμάσκηνα.

Χαλβάς-Σοκολάτα, με Μανταρίνι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για χαλβά-σοκολάτα, με μανταρίνι και αμύγδαλα.