Follow us

Σφολιατάκια με Μήλο

Η συνταγή για νόστιμα σφολιατάκια με μήλο.

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΗΛΟ

Υλικά

4 φύλλα σφολιάτα

6-7 μήλα

μαρμελάδα βερίκοκο

κορν φλάουρ

κανέλα

λίγο βούτυρο

λεμόνι

Εκτέλεση

Στον πάγκο κουζίνας ή στο τραπέζι, βάζουμε το κορν φλάουερ βάζουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε και από τις δύο μεριές έτσι που να μην είναι πολύ χοντρό το φύλο.

Κόβουμε κάθε 6 πόντους στο φάρδος. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ψιλές φέτες, τα βάζουμε στο νερό με το λεμόνι.

Σε μια φλιτζανα έχουμε ζεστάνει μαρμελάδα, και με ένα κουταλάκι βάζουμε στα κομμάτια σφολιάτας τη μαρμελάδα.

Βάζουμε τις φέτες μήλο πάνω στη μαρμελάδα έτσι που η άκρη της μιας να σκεπάζει πάνω στην άλλη και ρίχνουμε κανέλα.

Σκεπάζουμε με την άλλη μισή μεριά, και τυλίγουμε σε ροδέλες.

Τα βάζουμε σε φορμάκια και τα περνάμε με το ζεστό βούτυρο.

Τα βάζουμε στο φούρνο, για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν τα βγάλουμε τα περνάμε με το πινέλο με ζέστη μαρμελάδα.

Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.