Follow us

Μοναδική Πορτοκαλόπιτα Χωρίς Αυγά

Πώς θα φτιάξετε πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 γιαούρτι

2 βανίλιες

1 φακελάκι

1 1/2 – 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ .

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για τo σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ανοίγουμε τα φύλλα όσο πιο καλά μπορούμε και τα βάζουμε λίγα λίγα στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα.

Έπειτα τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Bάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά.

Mετά βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί αλλά να μην είναι λαδωμένο γιατί η πίτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλάει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα και τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει στεγνό.

Aφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε το σιρόπι.

Tο βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει και αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνουμε με σιρόπι να πάει παντού.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.