ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΛΩΤΟ

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

200 ml φρέσκο γάλα

2 φύλλα ζελατίνης

70 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Για τη σάλτσα

2 ώριμους λωτούς

τον χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις ζελατίνες στο κρύο γάλα για 10'-15', μέχρι να φουσκώσουν.

Σε μια αντικολλητική μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνας και ανακατεύουμε.

Όταν διαλυθούν εντελώς, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια της κρέμας καραμελέ και αφήνουμε τις πανακότες να πήξουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (για να ξεφορμαριστούν πιο εύκολα, ντύνουμε τα φορμάκια με μεμβράνη κουζίνας).

Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε τους λωτούς, τους ψιλοκόβουμε και τους χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Ξεφορμάρουμε τις πανακότες και τις σερβίρουμε με το γλάσο λωτού.

Tip

Αν πέσει περισσότερος χυμός πορτοκαλιού και σας βγει νερουλή η σάλτσα, απλώς προσθέστε επιπλέον λωτό.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.