ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

150 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

80 γρ. σταφίδες ξανθές

1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο, σε πολύ λεπτά φετάκια

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 βανίλια

4 αβγά

⅓ φλιτζ. ζάχαρη

600 γρ. κρέμα γάλακτος

2 φλιτζ. γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. κανέλα

βούτυρο για το ταψί

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ραντίζουμε το μήλο με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.

Στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Τις βουτυρώνουμε και τις ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με φέτες ψωμιού και το ⅓ από τις σταφίδες.

Τοποθετούμε το ⅓ από το μήλο πάνω στις φέτες.

Συνεχίζουμε με στρώσεις ψωμιού, σταφίδας και μήλου, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το γάλα, το ξύσμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και καλύπτουμε καλά τις φέτες.

Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, το οποίο γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα.

Αυτή η πουτίγκα τρώγεται καλύτερα ζεστή, από τον φούρνο, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Tip

Όσοι αγαπάμε τους ξηρούς καρπούς μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια, που ταιριάζουν πολύ.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

Τρούφες με Φοινίκια

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με φοινίκια (χουρμάδες).