Follow us

Η πιο Υπέροχη Τάρτα Μήλο

Με τραγανή σφολιάτα και βουτυράτα καραμελωμένα μήλα.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

2 φύλλα ζύμη σφολιάτας

10 μήλα κόκκινα, κομμένα στα 4 ή στα 6

1 ποτήρι ζάχαρη

1 βανίλια

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

4-5 γαρίφαλα

1½ κ.γλ. κανέλα

1 κρόκο αβγού

2 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο μαζί με 5-6 κ.σ. νερό.

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφήνουμε τα μήλα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Από τη στιγμή που λιώνει η ζάχαρη, ανακατεύουμε για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Προσοχή: Θέλουμε τα μήλα να ροδίσουν, αλλά όχι να διαλυθούν. Να είναι μαλακά, αλλά να "κρατάνε", γιατί θα ψηθούν και στον φούρνο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν εντελώς, διαφορετικά θα μας καταστρέψουν τη σφολιάτα.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και την καλύπτουμε (και στα τοιχώματα) με το ένα φύλλο σφολιάτας.

Το τρυπάμε με πιρούνι.

Απλώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μήλα με το ζουμάκι τους και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Σκεπάζουμε με τα ¾ του άλλου φύλλου και σχηματίζουμε ένα ωραίο, λεπτό γείσο.

Με το φύλλο που περίσσεψε μπορούμε να σχηματίσουμε φυλλαράκια ή άλλα σχεδιάκια και να τα προσθέσουμε στην επιφάνεια.

Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Αυτή η μηλόπιτα τρώγεται ζεστή και της ταιριάζει μια ωραία μπάλα παγωτό βανίλια.

Tip

Γίνεται και με αχλάδια ή κυδώνια. Είναι σημαντικό να βάλετε αληθινό, αγελαδινό βούτυρο, που θα δώσει το άρωμά του στο γλυκό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.