Follow us

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 φάκελο μπέικιν

4 αυγά

1 βανίλια

1 γιαούρτι

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

ξύσμα 1 με 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την αραιή κρέμα εκτός του φύλλου, με το σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

Παίρνουμε ένα ένα το φύλλο και το κομματιάζουμε με το χέρι σε τρία μέρη, το καθένα κομμάτι το τσαλακώνουμε με το χέρι και το βουτάμε στο αραιό μείγμα της κρέμας.

Το ίδιο κάνουμε με το καθένα φύλλο.

Όλο αυτό το μείγμα κρέμας-φύλλων το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε το πυρέξ στην κάτω θέση του φούρνου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Κάνουμε έλεγχο αν έχει ψηθεί με το μαχαίρι, που αν βγαίνει καθαρό τότε είναι ψημένη.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου και όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε την κρύα πίτα.

Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.