ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 φάκελο μπέικιν

4 αυγά

1 βανίλια

1 γιαούρτι

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

ξύσμα 1 με 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την αραιή κρέμα εκτός του φύλλου, με το σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

Παίρνουμε ένα ένα το φύλλο και το κομματιάζουμε με το χέρι σε τρία μέρη, το καθένα κομμάτι το τσαλακώνουμε με το χέρι και το βουτάμε στο αραιό μείγμα της κρέμας.

Το ίδιο κάνουμε με το καθένα φύλλο.

Όλο αυτό το μείγμα κρέμας-φύλλων το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε το πυρέξ στην κάτω θέση του φούρνου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Κάνουμε έλεγχο αν έχει ψηθεί με το μαχαίρι, που αν βγαίνει καθαρό τότε είναι ψημένη.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου και όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε την κρύα πίτα.

Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.

Επίσης...

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.