Follow us

Μηλόπιτα με Ελαιόλαδο

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μηλόπιτα με ελαιόλαδο.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι

3/4 της κούπας λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)

3/4 της κούπας ζάχαρη

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα

3/4 της κούπας ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. κανέλα

6 μήλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν.

Ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.

Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη γίνει ψιχουλιαστή είναι έτοιμη.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (καρύδια, ζάχαρη, κανέλα).

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε (πατάμε λίγο για να στρωθεί) τη μισή ζύμη.

Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (πατάμε πάλι).

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και τηνπασπαλίζουμε με λίγη άχνη όπως είναι ζεστή για να κολλήσει.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.