Follow us

Γρήγορο Γλυκό με Σφολιάτα, Μαρμελάδα και Τριφτή Ζύμη

Η συνταγή για γρήγορο γλυκό με σφολιάτα, μαρμελάδα και τριφτή ζύμη.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη

1/2 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ζύμη τριφτή

300 γρ. αλεύρι

240 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση

Παίρνουμε 1 φύλλο σφολιάτα. Απλώνουμε με το χαρτί της επάνω σε ταψί. Επάνω αλείφουμε το 1/2 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Μετά κάνουμε με τα υλικά τη ζύμη. Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί και με τα δάχτυλα τα τρίβουμε.

Τη ρίχνουμε πάνω στη μαρμελάδα.

Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στην αντίσταση για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια και να έχει πάρει λίγο χρώμα και η σφολιάτα.

Όταν ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.