ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ροδακινόπιτα

Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό με ροδάκινα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

185 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια

30 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (2 κ.σ.)

50 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

1 κονσέρβα ροδάκινα στραγγισμένα ή 300 γρ. φρέσκα ροδάκινα

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη

1 κρόκος αυγού

1 ασπράδι αυγού

αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.

Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση: Κόβουμε το κάθε μισό ροδάκινο στα 3 και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι.

Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου.

Σηκώνουμε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τη ζύμη.

Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.

Πιέζουμε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά.

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 15 λεπτά και στους 190°C-200°C για 25 λεπτά ακόμη.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.