ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά

Yλικά για 60 κουραμπιέδες

650 γρ. μαλακό αλεύρι

250 γρ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

200 γρ. ψημένη και ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα

200 γρ. άχνη ζάχαρη

2 κρόκους

2 κουτ. σούπας μπράντι

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

λίγο ροδόνερο

400 γρ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα δύο είδη βουτύρου με την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Ρίξτε τους κρόκους και το μπράντι και μετά ρίξτε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν.

Ζυμώστε με απαλές κινήσεις και, αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.

Πλάστε τους κουραμπιέδες, βάλτε τους στο ταψί και ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Μόλις τους βγάλετε από τον φούρνο, ραντίστε τους με ροδόνερο, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε τους ξανά με άχνη ζάχαρη.

Tip

Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να γίνει πιο αφράτο όταν το χτυπήσετε.

Επίσης...

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.

Αμυγδαλωτά

Ένα παλιό, σχεδόν αριστοκρατικό γλυκό των παλαιών νοικοκυρών. Το πιο αιθέριο, το πιο μαστιχωτό.

Ραβανί με Κρέμα Μαλεμπί

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ραβανί με κρέμα μαλεμπί.

Πολίτικο Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο κεσκιούλ.

Διαφορετικός Χαλβάς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά υπέροχο χαλβά.

Αυθεντική Κοπεγχάγη

Το μαγικό, ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, που το λένε και "γλυκό της ευτυχίας".

Μιλφέιγ

Το κλασικό μιλφέιγ φτιάχνεται με σφολιάτα και πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή, για να μην υγρανθεί το φύλλο από την κρέμα.

Κοκ στο Ταψί

Το κοκ όπως το ξέρουμε δύσκολα γίνεται στο σπίτι, μπορούμε όμως να πάρουμε όλη τη γεύση του με ένα απλοποιημένο κοκ ταψιού.