Follow us

Βύσσινο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

2 κιλά βύσσινα

2 κιλά ζάχαρη

1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου, ή μιας φουρκέτας, βγάζουμε το κουκούτσι από τα βύσσινα.

Καλό είναι την εργασία αυτή να την κάνουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να μαζέψουμε τον χυμό από τα βύσσινα, που θα τρέξει κατά το ξεκουκούτσιασμά τους.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το χυμό που έχουμε μαζέψει από το καθάρισμά τους και ένα ποτήρι νερό.

Τα βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, δημιουργείται ένας αφρός τον οποίο και αφαιρούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν το σιρόπι μας έχει δέσει, προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Ταυτόχρονα με το γλυκό μας, δημιουργείται και το σιρόπι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε βυσσινάδα.

Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερο σιρόπι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για βυσσινάδα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη στο γλυκό μας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.