Follow us

Τάρτα Μήλου

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για τη ζύμη της βάσης

150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

100 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη

125 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

4-5 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό μήλα

60 γρ. βούτυρο

100 γρ. σταφίδες

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για την επικάλυψη με τραγανά ψίχουλα

200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

125 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη βάση, ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τρίψτε τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Ρίξτε το νερό και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Σκεπάστε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη στην άκρη για 30 λεπτά. Μετά ανοίξτε τη με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε τη σε αντικολλητική φόρμα για τάρτες.

Για τη γέμιση, καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε τα μήλα και τις σταφίδες.

Αφήστε τα για 10 λεπτά, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει πηχτό το σιρόπι. Απλώστε τα μήλα στη βάση της τάρτας και περιχύστε τα με το σιρόπι.

Για τα τραγανά ψίχουλα, ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Τρίψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Απλώστε τα επάνω από τα μήλα.

Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά, για να μπορέσετε να την κόψετε σε μερίδες.

Τip

Ιδανικά μήλα για τη γέμιση είναι τα στάρκινγκ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.