ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake με Πραλίνα Φουντουκιού

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υλικά

280 γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα

100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος

560 γρ. τυρί κρέμα

85 γρ. άχνη ζάχαρη

470 γρ. πραλίνα φουντουκιού

1 βανίλια

1 κ.σ. κακάο

Για την επικάλυψη

80 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να βραχεί καλά το μπισκότο.

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα με 21 εκ. διάμετρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μπισκότων στη βάση και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε και την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μπολ την πραλίνα και ενσωματώνουμε τη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε άλλες 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Tip

Δίνουμε στην κρέμα μας διαφορετικά αρώματα προσθέτοντας ένα σφηνάκι λικέρ από πικραμύγδαλο, πορτοκάλι, φράουλα κ.λπ. Ένα τριμμένο λευκό μπισκότο είναι ό,τι πρέπει για ντεκόρ.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.