ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Cheesecake Φούρνου με Τυρί Κρέμα, Ροδόνερο και Λεμόνι

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

2 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

350 γρ. τυρί κρέμα

55 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. ροδόνερο

160 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

1 κ.σ. κουκουνάρι

ζάχαρη άχνη

Για τη βάση

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο αγελάδος κρύο σε κυβάκια & λίγο ακόμα για τη φόρμα

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

1 κρόκο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: Σε μια λεκάνη δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε τη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και μέχρι τη μέση στα τοιχώματα και ψήνουμε στους 180°C για 10'.

Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλη ½ ώρα.
Με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τα αυγά, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Απλώνουμε στη βάση τη μαρμελάδα λεμόνι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και ψήνουμε στους 180°C για 20'. Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με ελληνικό ανθότυρο ή να βάλουμε λικέρ λιμοντσέλο αντί για ροδόνερο.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.