ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανεύκολες Δίπλες

ΔΙΠΛΕΣ

Υλικά

Υλικά για 12 δίπλες

2 φύλλα έτοιμη ζύμη κουρού

σπορέλαιο για το τηγάνι

300 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι

1 κ.γλ. κανέλα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη

200 γρ. θυμαρίσιο μέλι

400 γρ. νερό

χυμό και φλούδα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης σε 6 κομμάτια.

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι ως τη μέση με σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε ανά δύο τα κομμάτια της ζύμης. Μόλις πέσουν στο λάδι και είναι ακόμα μαλακά, με ένα πιρούνι τα ζαρώνουμε. Με πολλή προσοχή (είμαστε συνέχεια από πάνω, γιατί καίγονται γρήγορα) τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε χαρτί κουζίνας.

Για το σιρόπι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά όλα μαζί τα υλικά για 7' από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Όσο οι δίπλες είναι ζεστές ακόμα, τις βυθίζουμε στο σιρόπι. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με τα καρύδια, την κανέλα και λίγη άχνη. Από πάνω σκορπάμε μερικές κουταλιές από το σιρόπι που περισσεύει.

Tip

Μπορείτε να κόψετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ή να φτιάξετε φιογκάκια, που είναι ακόμα πιο ευπαρουσίαστα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.