ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Πορτοκάλι

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

3 πορτοκάλια

1 λεμόνι

3 αυγά και 1 επιπλέον κρόκο

1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα

2 πορτοκάλια με τη φλούδα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (πετάμε τις άκρες που είναι πολύ μικρές και τα κουκούτσια)

1 κ.σ. κονιάκ ή γκραν μαρνιέ

150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από τη γαρνιτούρα. Ζεματάμε σε άφθονο νερό που βράζει τις ροδέλες του πορτοκαλιού για 3'. Τις στραγγίζουμε. Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε ½ λίτρο νερό, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Βράζουμε για 12' σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε στο σιρόπι τις ροδέλες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγοβράζουμε για 20'. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, τη στρώνουμε με τη σφολιάτα και τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνεια. Την ψήνουμε για 10' στους 180°C.

Για την κρέμα: Τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Κρατάμε το ξύσμα και στύβουμε τον χυμό τους. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα και απλώνουμε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180°C για 30'.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, απλώνουμε πάνω της τις ροδέλες για το γαρνίρισμα (χωρίς το σιρόπι) και την ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 250°C για 5'-6', μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς τα πορτοκάλια.

Tip

Aν βρείτε αρμπαρόριζα, βάλτε λίγη στο σιρόπι των πορτοκαλιών. Ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μαρμελάδα με Μήλα, Άρωμα Λεμόνι και Σταφίδες

Η μαρμελάδα μήλου είναι από τις πιο νόστιμες και φινετσάτες

Περισσότερα από

Γλυκά

Πανακότα με Σάλτσα Λωτού

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τον λωτό ως φρέσκο φρούτο θα τον λατρέψουν στα γλυκά, για την πολύ λεπτή γεύση και την ανάλαφρη υφή του.

Σαρλότ με Ξερά Σύκα

Μια πρωτότυπη σαρλότ, που μοσχοβολά, ζουμερή και με υπέροχη εμφάνιση. Γίνεται εύκολα, με μπισκότα σαβαγιάρ. Σερβίρεται με τον καφέ, αλλά και σαν τούρτα.

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

Πουτίγκα Μανταρίνι με Σος Σοκολάτας

Το πορτοκάλι και το λεμόνι πρωταγωνιστούν στα περισσότερα γλυκά, όμως το μανταρίνι δίνει ακόμα πιο υπέροχο άρωμα.

Πίτα-Κέικ με Πορτοκάλι και Σαφράν

Ένα εύκολο κέικ, θρεπτικό και αρωματικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, στη λογική που η παράδοση έφτιαχνε μια αμυγδαλόπιτα ή μια καρυδόπιτα.

Κέικ με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό το κέικ είναι λίγο διαφορετικό.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

Μηλόπιτα με Ρύζι και Μπαχαρικά

Η συνταγή για μηλόπιτα με ρύζι και μπαχαρικά.