Follow us

Τάρτα Πορτοκάλι

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

3 πορτοκάλια

1 λεμόνι

3 αυγά και 1 επιπλέον κρόκο

1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα

2 πορτοκάλια με τη φλούδα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (πετάμε τις άκρες που είναι πολύ μικρές και τα κουκούτσια)

1 κ.σ. κονιάκ ή γκραν μαρνιέ

150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από τη γαρνιτούρα. Ζεματάμε σε άφθονο νερό που βράζει τις ροδέλες του πορτοκαλιού για 3'. Τις στραγγίζουμε. Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε ½ λίτρο νερό, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Βράζουμε για 12' σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε στο σιρόπι τις ροδέλες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγοβράζουμε για 20'. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, τη στρώνουμε με τη σφολιάτα και τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνεια. Την ψήνουμε για 10' στους 180°C.

Για την κρέμα: Τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Κρατάμε το ξύσμα και στύβουμε τον χυμό τους. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα και απλώνουμε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180°C για 30'.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, απλώνουμε πάνω της τις ροδέλες για το γαρνίρισμα (χωρίς το σιρόπι) και την ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 250°C για 5'-6', μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς τα πορτοκάλια.

Tip

Aν βρείτε αρμπαρόριζα, βάλτε λίγη στο σιρόπι των πορτοκαλιών. Ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.