Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας Υλικά
400 γρ. μυζήθρα ανάλατη
300 γρ. φρέσκιες φράουλες
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζάχαρη άχνη
½ ποτήρι κρασιού μπράντι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βάζουμε με το μπράντι και τη μισή ζάχαρη σε μπολ, να μαριναριστούν 30 λεπτά.Λιώνουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι, τη βάζουμε σε μπολ και την ανακατεύουμε καλά με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Προσθέτουμε τις φράουλες με το ζουμί που έχουν βγάλει και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά.
Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο.
Παίρνουμε 2 φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 λωρίδες –θα έχουμε 12 λωρίδες.
Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο και βάζουμε από λίγο στην άκρη κάθε λωρίδας.
Διπλώνουμε τη λωρίδα σχηματίζοντας τρίγωνα για να κλειστεί μέσα η γέμιση και «κολλάμε» με νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, αραδιάζουμε τα τρίγωνα και ψήνουμε 15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Α.Τ.