Follow us

Ζελέ με ροδάκινα και δεντρολίβανο

Ζελέ με ροδάκινα και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 λίτρα νερό

3/4 κούπας χυμό λεμονιού

2 1/2 κούπες λευκή ζάχαρη

3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

2 1/2 κσ ζελατίνη σε σκόνη

Παρασκευή

Τοποθετούμε τα ροδάκινα, το μήλο, το νερό, το δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι στερεωμένο πάνω σε ένα μπολ ώστε τα υγρά να καταλήγουν μέσα.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, προκειμένου να φρούτα να στραγγίξουν εντελώς.

Μόλις βγάλουμε από το ψυγείο πετάμε τα στερεά κομμάτια και τοποθετούμε το υγρό μαζί με τη ζάχαρη και τη ζελατίνη σε μια κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και η ζελατίνη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.