Follow us

Γρανίτες με γιαούρτι, λεμόνι και φράουλες

Γρανίτες με γιαούρτι, λεμόνι και φράουλες

Υλικά

Υλικά

Για τη στρώση λεμονιού:

1 1/3 κούπες στραγγιστό γιαούρτι

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

5 κσ λευκή ζάχαρη

Για τη στρώση φράουλας:

2 κούπες φράουλες, κομμένες σε κομμάτια

1/4 κούπας ζάχαρη

2 κσ νερό

1 κγ χυμό λεμονιού

1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Παρασκευή

Αρχικά φτιάχνουμε τη στρώση λεμονιού.

Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογηθούν οι γρανίτες.

Για τη στρώση της φράουλας, τοποθετούμε τις φράουλες, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν οι φράουλες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή αραιού πουρέ, αλλά να μην γίνει τελείως ρευστό.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Για να συναρμολογήσουμε τις γρανίτες αδειάζουμε εναλλάξ μία κουταλιά της σούπας από κάθε μείγμα στις ειδικές θήκες για γρανίτες.

Αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ πριν καταναλωθούν.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά