Follow us

Ψητά καραμελωμένα αχλάδια με μασκαρπόνε και αρωματισμένα με καφέ και γκράπα

Για τέτοιο μενού, τα ρέστα μας! Πέντε πιάτα, πέντε δυνατά χαρτιά τινάζουν την μπάνκα στον αέρα. Ο σεφ του Regency Casino Θεσσαλονίκη ετοιμάζει για το ΕΥ ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, που θα έκανε και τον Nick the Greek να πετάξει την τράπουλα και να καθίσει στο τραπέζι σας.

Ψητά καραμελωμένα αχλάδια με μασκαρπόνε και αρωματισμένα με καφέ και γκράπα

Υλικά

Υλικά (για 5 άτομα)

5 αχλάδια Κατερίνης

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. λευκό κρασί

1 φλιτζ. νερό

6 λοβοί βανίλιας, κομμένοι στα δύο

1 γαρίφαλο

1 μπαστουνάκι κανέλας

1 συσκ. ζύμη σε φύλλα, έτοιμη

1/2 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

3 κρόκοι αβγών

50 γρ. ζάχαρη

20 ml γκράπα

1 φλιτζ. δυνατού εσπρέσο

1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε (ή Philadelphia)

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και πετάμε την καρδιά τους.

Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το λευκό κρασί, τη βανίλια, το γαρίφαλο και την κανέλα σε ένα μεγάλο σκεύος.

Προσθέτουμε τα αχλάδια στο μίγμα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα), και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Συνεχίζουμε το βράσιμο του μίγματος, έως ότου γίνει καραμέλα, και ύστερα το βγάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το φύλλο ζύμης κόβοντας το σε κομμάτια των 10 τ.εκ, Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο.



Τυλίγουμε τα κρύα αχλάδια με το φύλλο και δένουμε με τους λοβούς της βανίλιας.

Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσει η ζύμη και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.

Πάνω σε ένα διπλό βραστήρα χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Προσθέτουμε την γκράπα και το δυνατό εσπρέσο.

Για να ετοιμάσουμε την κρέμα της γαρνιτούρας, προσθέτουμε το μίγμα στο τυρί mascarpone (ή Philadelphia).

Τοποθετούμε στο πιάτο τα αχλάδια και την κρέμα και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.