Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
16 λάιμ (ή πράσινα λεμόνια)
1 κ.σ.μαγειρική σόδα
570 γρ. ζάχαρη
750 ml νερό
Cocada
190 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 καρύδα (ξεφλουδισμένη και τριμμένη στον τρίφτη)
Παρασκευή
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα τοποθετούμε τα λάιμ, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μια νύχτα.
Την επομένη, στραγγίζουμε τα λάιμ, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους.
Τα ξαναβάζουμε στο πήλινο σκεύος, τα σκεπάζουμε με νερό και τα κλείνουμε με σφιχτά εφαρμοσμένο ύφασμα.
Τα αφήνουμε μια μέρα και την επομένη χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με φρέσκο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν τα λάιμ.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό, προσθέτουμε τα λάιμ και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να πήξει αρκετά το σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν όλη τη νύχτα.
Τα σερβίρουμε, βγάζοντας τα λάιμ από το σιρόπι και γεμίζοντάς τα με την cocada.
Cocada
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την καρύδα, την ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε πυκνό μίγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.