Follow us

Τσιζκέικ με μασκαρπόνε, μπανάνα και καυτή σάλτσα Butterscotch

Τροχιοδρομούμε στο λονδρέζικο «γαστροδρόμιο» του Sir Terence Conran. Καθόμαστε στα τραπέζια των ρεστοράν του, τρυπώνουμε στις κουζίνες τους, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Ένα μενού σινιέ από τον κορυφαίο guru restaurateur του πλανήτη.

Τσιζκέικ με μασκαρπόνε, μπανάνα και καυτή σάλτσα Butterscotch

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

2 αβγό (χωριστό τα ασπράδια από τους κρόκους)

225 γρ. τυρί μασκαρπόνε

75 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. εσάνς βανίλιας

1/2 κάψα βανίλιας (οι σπόροι χωριστό)

3 κ.γλ. ζελατίνη, διαλυμένη σε κρύο νερό

250 ml πλούσια κρέμα γάλακτος (double cream), ελαφρώς χτυπημένη

100 γρ. μπισκότα digestive (σπασμένα)

65 γρ. λιωμένο βούτυρο

2-3 μπανάνες

Σάλτσα Butterscotch

120 ml πλούσια κρέμα

75 γρ. βούτυρο

150 γρ. ξανθή ζάχαρη

1/2 κάψα βανίλιας

Παρασκευή

Χτυπάμε με το μίξερ κρόκους, μασκαρπόνε, τα 2/3 της ζάχαρης, εσάνς και σπόρους βανίλιας, μέχρι να πάρουμε αφράτο μίγμα.

Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και «διπλώνουμε» μέσα στο μίγμα την κρέμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Κατόπιν, «διπλώνουμε» το μίγμα του μασκαρπόνε μέσα στη μαρέγκα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.

Πιέζουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα 15 εκ., έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια βάση.

Χύνουμε από πάνω το μίγμα του μασκαρπόνε, σκεπάζουμε και το βάζουμε για μια νύχτα στο ψυγείο.

Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις βάζουμε πάνω στο τσίζκεϊκ.

Σάλτσα Butterscotch
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για να πάρουν βράση.

Αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή και λαμπερή σάλτσα.

Βγάζουμε τη βανίλια, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, για να μη λιώσει το γλυκό περιχύνοντάς το, και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.