Follow us

Χταποδάκι Απλά Υπέροχο

Η συνταγή για ένα φανταστικό χταποδάκι.

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ

Υλικά

• 1 χταπόδι

(1 κιλό περίπου)

• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 φλιτζάνι ξίδι ή 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

• 3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει μόνο με το δικό του νερό.

Μόλις γίνει "ροζ” το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε μικρά κομματάκια.

Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα (που έχει ήδη μέσα το ζουμί του) και σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να το βράζουμε.

Με το που θα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα (λάδι, ξίδι, ζάχαρη) και το περιμένουμε έως ότου πιει όλα του τα υγρά εκτός φυσικά από το λάδι.

Μόλις "μελώσει”, είναι εντελώς έτοιμο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.