ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γκρατέν με Ανθότυρο

Οι μελιτζάνες σε μία συνταγή που τις συμφιλιώνει με τις χαμηλές θερμίδες, αναδεικνύοντας τη μοναδική τους γεύση.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

300 γρ. ανθότυρο

4 αβγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

80 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά (όπως στην ομελέτα) και προσθέτουμε το ανθότυρο κομμένο σε μπουκιές.

Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μίγμα το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Αυτό το φαγητό τρώγεται σκέτο με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και οποιοδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.