Follow us

Μελιτζάνες Γκρατέν με Ανθότυρο

Οι μελιτζάνες σε μία συνταγή που τις συμφιλιώνει με τις χαμηλές θερμίδες, αναδεικνύοντας τη μοναδική τους γεύση.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

300 γρ. ανθότυρο

4 αβγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

80 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά (όπως στην ομελέτα) και προσθέτουμε το ανθότυρο κομμένο σε μπουκιές.

Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μίγμα το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Αυτό το φαγητό τρώγεται σκέτο με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και οποιοδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.