ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

3 μεγάλες πολύ ώριμες, κατακόκκινες, ξεφλουδισμένες ντομάτες

1 γεμάτο κ.γλ. πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

3 κ.γλ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τραχανά ξινό (ή ρύζι ή πλιγούρι ή οποιοδήποτε ζυμαρικό, ακόμα και σπασμένο μακρύ μακαρόνι)

αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά, 1 καυτερή πιπερίτσα

μπαγιάτικο ψωμί και μίγμα μπαχαρικών για τα κρουτόν

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1'-2' το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα χοντροκομμένα, μαζί με το κόλιανδρο, το μίγμα μπαχαρικών, την πάπρικα, τον πελτέ και την καυτερή πιπεριά (από αρωματικά, βάζεις ό,τι σου αρέσει και ό,τι έχεις: εγώ κάθε φορά βάζω άλλα αρώματα κι έτσι η σούπα βγαίνει κάθε φορά διαφορετική).

Ρίχνουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, μαζί με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε ζεστό νερό, γύρω στα 7 βαθιά πιάτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί για 30' λεπτά.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την πολτοποιούμε στο μούλτι ή με το πίμερ, να γίνει μια αραιή βελουτέ (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό), και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Την αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τον τραχανά και τον σιγοβράζουμε για 10'-15'.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον βασιλικό.

Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια και το ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Δε χρειάζεται λιπαρή ουσία.

Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά τα κρουτόν, τα πασπαλίζουμε με μίγμα μπαχαρικών ή με ρίγανη και τα σερβίρουμε με τη σούπα.

Τρώγεται καλύτερα χλιαρή, ενώ την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.