Follow us

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένο γαύρο χωρίς τα κεφάλια

2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ ποτήρι ελαιόλαδο

2 σφηνάκια ούζο ή 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ρετσίνα

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Πλένουμε τον γαύρο και τον στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Στρώνουμε τον γαύρο σε ένα πυρίμαχο ταψί.

Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.

Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να μελώσει το ζουμάκι.

Το φαγητό τρώγεται ζεστό και κρύο, σαν μεζές για ούζο. Ταιριάζει με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ρετσίνα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.