Follow us

Φρέσκα Φασολάκια με Χάντρες

Ένα φασόλι ανάμεσα στο λαχανικό και το όσπριο, βελούδινο και πεντανόστιμο, που γίνεται ακόμα πιο δροσερό αν το μαγειρέψεις με φρέσκα φασολάκια.

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

200 γρ. χάντρες

5 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρές λωρίδες

2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χάντρες και τις στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Όσο περισσότερη υπομονή δείξουμε μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα, τόσο πιο γλυκό και νόστιμο θα γίνει το φαγητό.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα φασολάκια (αφού τα έχουμε καθαρίσει από τις ίνες) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα φασολάκια να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις χάντρες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί άλλα 2'-3'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και φρέσκο πιπέρι.

Την επόμενη μέρα η γεύση του δεν παίζεται! Και φυσικά τρώγεται πιο νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.