ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φρέσκα Φασολάκια με Χάντρες

Ένα φασόλι ανάμεσα στο λαχανικό και το όσπριο, βελούδινο και πεντανόστιμο, που γίνεται ακόμα πιο δροσερό αν το μαγειρέψεις με φρέσκα φασολάκια.

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

200 γρ. χάντρες

5 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρές λωρίδες

2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χάντρες και τις στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Όσο περισσότερη υπομονή δείξουμε μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα, τόσο πιο γλυκό και νόστιμο θα γίνει το φαγητό.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα φασολάκια (αφού τα έχουμε καθαρίσει από τις ίνες) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα φασολάκια να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις χάντρες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί άλλα 2'-3'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και φρέσκο πιπέρι.

Την επόμενη μέρα η γεύση του δεν παίζεται! Και φυσικά τρώγεται πιο νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.