ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια με Φακές

Μία πρωτότυπη συνταγή για τις φακές που δεν πρέπει να μείνουν.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια (τσαουλιά)

100 γρ. φακές

1 δαφνόφυλλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 πιπεριές κέρατο κομμένες στα τέσσερα

1 πιπεριά Φλωρίνης σε χοντρές λωρίδες

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη μας διαλυθούν.

Τις στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Αν δούμε ότι η φωτιά είναι δυνατή, τη χαμηλώνουμε λίγο.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα φασόλια.

Ελέγχουμε συχνά μήπως χρειαστεί λιγάκι παραπάνω νερό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, αφού αφαιρέσουμε το δαφνόφυλλο, και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.