ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κλειστή Τάρτα με Κιμά

Σαν κιμαδόπιτα, αλλά και διαφορετική, πιο λεπτή, πιο αφράτη, με τη σφολιάτα να κλείνει σαν τραγανός αφρός τη γέμιση του κιμά.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

250 γρ. κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. ρίγανη

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

βούτυρο για την ταρτιέρα

Για την κρέμα

1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι (μια πολύ γεμάτη κουταλιά)

1½ φλιτζ. γάλα ζεστό

2 αβγά

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά με το μίγμα μπαχαρικών, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να απορροφήσει τα ζουμάκια του ο κιμάς.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί.

Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά να απορροφήσει τα ζουμάκια του.

Τον θέλουμε στεγνό.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Ρίχνουμε την κρέμα στον κιμά και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (αν δεν έχετε, να την κάνετε σε μεταλλικό ταψί, το σχήμα δεν μας νοιάζει) και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τον κιμά και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

Γυρίζουμε σε λεπτό κόθρο τις άκρες, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα, για ½ ώρα περίπου.

Tip

Για να μένει τραγανή η σφολιάτα, να τη χρησιμοποιείτε πάντα κρύα, από το ψυγείο. Από τυριά, βάλτε ό,τι έχετε: ένα γλυκό και ένα πιο πικάντικο.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.