ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεατόπιτα με Χοιρινό και Ανθότυρο

Μια πίτα με σπιτικό φύλλο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

Για το φύλλο

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι ολικής

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ξίδι ή ρακή

2 κ.γλ. αλάτι

χλιαρό νερό, όσο πάρει

ελαιόλαδο και για το ταψί και το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

1½ κιλό χοιρινό ψαχνό

μερικούς κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

3 αβγά

500 γρ. ανθότυρο σπασμένο

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε ένα ελαστικό ζυμάρι, πολύ απαλό, που να ζυμώνεται χωρίς καμία προσπάθεια, στο σημείο ακριβώς που ίσα ίσα δεν κολλάει στα χέρια μας.

Στην αρχή ζυμώνουμε στη λεκάνη, ενώ μετά μεταφέρουμε τη ζύμη για να τη δουλέψουμε στον πάγκο της κουζίνας.

Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση της πίτας.

Αυθημερόν ή από την προηγούμενη βράζουμε το κρέας σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο, τα κρεμμύδια και το μπαχάρι.

Στραγγίζουμε το κρέας, το ξεκοκαλίζουμε, ενώ κρατάμε και τα λιωμένα κρεμμύδια.

Το βάζουμε σε λεκάνη κομμένο σε μικρά κομματάκια, μαζί με τα κρεμμύδια, τα αβγά, τα τυριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε όσο πιο λεπτό φύλλο αντέχουμε.

Πριν από κάθε μας κίνηση αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές το ζυμάρι.

Σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε πατσαβουριαστό το πρώτο φύλλο.

Το λαδώνουμε και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε πάνω του και το δεύτερο φύλλο.

Το λαδώνουμε κι αυτό. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, πατσαβουριαστά και λαδωμένα το καθένα χωριστά.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο, στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.