ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Παράξενη Γρονθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την παράξενη αλλά νόστιμη γρονθόπιτα.

ΓΡΟΝΘΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα ή σφέλα Καλαμάτας

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 αβγά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό.

Θέλουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και αφράτο, που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για ½ ώρα το ζυμάρι να ξεκουραστεί.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη, τη γραβιέρα και πιπέρι. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς.

Παίρνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι ή τη φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και το λαδώνουμε.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψάκι και το λαδώνουμε. Πάνω του απλώνουμε και το δεύτερο.

Το φύλλο που περισσεύει το στριμώχνουμε να μπει μέσα στο ταψί, δημιουργώντας ένα χοντρό γείσο-τοίχωμα. Στο κέντρο βάζουμε τη γέμιση, η οποία δεν θα σκεπαστεί με φύλλο.

Λαδώνουμε καλά το γείσο του φύλλου.

Ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να στερεοποιηθεί η γέμιση.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και ψαχνό από βραστό κοτόπουλο. Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.

Τυρόπιτα με Ανθότυρο και Κοπανιστή

Η συνταγή για τυρόπιτα με ανθότυρο και κοπανιστή.

Τυρόπιτα στο Πι και Φι

Η συνταγή για μία νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα.