ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα με Κρέμα και Γραβιέρα Κρήτης

Η συνταγή για τυρόπιτα με κρέμα και γραβιέρα Κρήτης.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

250 γρ. τρίμμα φέτας

250 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

πιπέρι

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τη φέτα, προσέχοντας στο ανακάτεμα να μη μας διαλυθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να λαδώσουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριαστά και λαδωμένα ξεχωριστά το καθένα.

Τυλίγουμε ωραία το γείσο και χαράζουμε σε κομμάτια.

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη ραντίζουμε με νερό. Ρίχνουμε τον χυλό στις χαρακιές της και την ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Tip

Αντί για γραβιέρα Κρήτης, μπορούμε να βάλουμε Νάξου ή ένα Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Το γκούντα ή το ένταμ θα την κάνουν πιο γλυκιά και πιο ουδέτερη στη γεύση.

Επίσης...

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.

Τυρόπιτα με Ανθότυρο και Κοπανιστή

Η συνταγή για τυρόπιτα με ανθότυρο και κοπανιστή.

Τυρόπιτα στο Πι και Φι

Η συνταγή για μία νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα.