ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μαυρομάτικα φασόλια με φρέσκα χόρτα.

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Υλικά

500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

2 καρότα, κομμένα

1 κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο

2 κλωνάρια σέλινο

1 λεμόνι, ο χυμός

1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα)

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό.

Την επομένη τα βράζουμε για 10’ σε καθαρό νερό.

Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μείνουν για 1 ώρα στο νερό.

Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα χοντροκόβουμε.

Τα ζεματίζουμε και κατόπιν τα στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα χόρτα στα 2/3 από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί των φασολιών που κρατήσαμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15’. Κατόπιν προσθέτουμε και τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’ ακόμα.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο, σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.