ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρωματική Σούπα Λαχανικών με Ταχίνι

Η συνταγή για αρωματική σούπα λαχανικών με ταχίνι.

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

750 γρ. λαχανικά άσπρα (πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 λίτρο καυτός ζωμός λαχανικών

½ φλιτζάνι κρασί

αλάτι

πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά

πιπέρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Τα βράζουμε σε άφθονο ζεστό νερό για 10’ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα βρασμένα λαχανικά για λίγο.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’-3’.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κρασί, αλατοπίπερο και βράζουμε το φάγητο για 30’ περίπου σε σιγανή φωτιά.

Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτία και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Κατόπιν προσθέτουμε το ταχίνι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ξαναβράζουμε τη σούπα σε σιγάνη φωτιά, όση ώρα χρειάζεται για να δέσει και την ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.