ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

Για το μείγμα:

4-5 πατάτες βρασμένες

1 κουταλιά βούτυρο

1/2 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι νερό

1 αυγό

200 γρ. φέτα (σε κομματάκια)

100 γρ. κεφαλοτύρι

2 φέτες μπέικον

πιπέρι

ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου κατά βούληση)

προαιρετικά βάζουμε μοσχοκάρυδο ή μαϊντανό

Για το πανάρισμα:

αλεύρι

1 αυγό

τρίμμα φρυγανιάς ή γαλέτα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα υλικά για το μείγμα (αφού λιώσουμε τις πατάτες) να γίνουν μια σφιχτή μάζα.

Προσέχουμε τα κομμάτια των τυριών που είναι χοντροκομμένα π.χ της φέτας να καλύπτονται από τον πουρέ για να μην χυθούν κατά το τηγάνισμα.

Στη συνέχεια πανάρουμε περνώντας τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.