ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

ΑΦΡΑΤΗ ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για την πίτα:

3 φλιτζάνια γραβιέρα


αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο


2 κουταλιές ελαιόλαδο


4 βραστές πατάτες


5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο



Για την κρέμα:


7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 κούπα γραβιέρα

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο


4 φλιτζάνια γάλα φρέσκο


6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 25 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και είναι έτοιμη η κρέμα.

Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα, από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.