ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανταΐφόπιτα με Κιμά και Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα θα φτιάξετε κανταΐφόπιτα με κιμά και ξηρούς καρπούς.

ΚΑΝΤΑΙΦΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

1 κιλό κανταΐφι το οποίο έχουμε χτενίσει και αφρατέψει

500 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μισό-μισό με λάδι

700 γρ. κιμάς αρνίσιος χοντροκομμένος

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί

1 φύλλο δάφνης

2-3 σπόροι μπαχάρι

1/2 κοφτό κ.γ. κύμινο

1/2 κοφτό κ.γ. κανέλα

4 κ.σ. κουκουνάρι

4 κ.σ.σταφίδες

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείψουμε το ταψί με λίγο βούτυρο.

Στη συνέχεια, παίρνουμε το μισό κανταΐφι και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου, μουσκεύουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε το ταψάκι με τη βάση από το κανταΐφι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Ύστερα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε τηγάνι μαζί με τον κιμά και με βούτυρο ή λάδι, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τη δάφνη, την κανέλα, το κύμινο, μερικούς σπόρους από μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τέλος για να μη βαρύνει το φαγητό.

Ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να τραβήξει όλα του τα υγρά.

Στην ψημένη βάση της πίτας, ρίχνουμε το μαγειρεμένο κιμά και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.

Κατόπιν παίρνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το ανοίγουμε και το τοποθετούμε επάνω από τον μαγειρεμένο κιμά για να δημιουργήσουμε το καπάκι της πίτας.

Προσέχουμε να πάει παντού και να κλείσουμε τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν.

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε προς τα μέσα το κανταΐφι, για να αγκαλιάσει τον κιμά και τη βάση.

Παίρνουμε λιωμένο βούτυρο και μουσκεύουμε όλη την επιφάνεια από το καπάκι της πίτας.

Θα χρειαστεί αρκετό για να γίνει τραγανή η κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.

Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί πάνω από το κανταΐφι για πιο έντονη γεύση και τραγανή κρούστα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πατατο-Μουσακάς µε Γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο-μουσακά με γιαούρτι.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.