ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμαράκια με Φακές και Πατάτες

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια με φακές και πατάτες.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο

2 φύλλα δάφνης

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κιλό καλαμάρια

1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

8 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

300 γρ. καθαρισμένες μικρές πατάτες

200 γρ. φακές

1 τριμμένο κρεμμύδι

1 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη μεγάλη ντομάτα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.

Μετά βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τις φακές να σοταριστούν κι αυτές σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και 1 1/2 φλιτζάνι νερό, και αφήνουμε να βράσουν 1/2 ώρα.

Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατάτες, τη ντομάτα, το μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήνουμε με το κρασί.

Σιγοβράζουμε το μίγμα για 1/2 ώρα.

Βάζουμε τα καλαμαράκια με τις φακές σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2ώρα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.