ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Λαχταριστές με Πλιγούρι

Η συνταγή για μελιτζάνες με πλιγούρι.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό πλιγούρι (ή χοντρό αν προτιμάμε)

3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

λίγη γλυκιά πάπρικα

λίγο μαύρο πιπέρι φρέσκο τριμμένο

αλάτι

άνηθο

μαϊντανό

αρκετή φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

4 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε. Τις χαράζουμε στη μέση από μία πλευρά.

Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε ολόκληρες ή τις ψήνουμε στο φούρνο προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

Όταν ψηθούν τις ανοίγουμε καλά με ένα κουταλάκι στο σημείο που χαράξαμε, πατάμε το εσωτερικό της μελιτζάνας και κάνουμε χώρο για τη γέμιση.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό για μισή ώρα.

Βάζουμε τόσο νερό ώστε να σκεπασθεί καλά.

Μετά το σουρώνουμε.

Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές.

Βάζουμε την πάπρικα, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε αν χρειαστεί και λίγο νεράκι.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις σκεπάζουμε με φέτες φρέσκιας ντομάτας.

Πασπαλίζουμε τις φέτες της ντομάτας με αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και λίγη ρίγανη και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νεράκι και το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.