ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανοφάσουλα

Πώς θα φτιάξετε λαχανοφάσουλα.

ΛΑΧΑΝΟΦΑΣΟΥΛΑ

Υλικά

500 γρ. ξερά φασόλια ή γίγαντες

500 γρ. άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 γεμάτη κ.σ. κόκκινο πιπέρι

1 καρότο σε ροδέλες

2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)

αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για 10-12 ώρες.

Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό, που να τα σκεπάζει.

Όταν μισοβράσουν τα φασόλια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, το σέλινο και το καρότο.

Ρίχνουμε το αλάτι και την πιπεριά Φλωρίνης.

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σ’ ένα τηγάνι καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Το αδειάζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

Ανακατεύουμε καλά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.