Follow us

Λαχανοφάσουλα

Πώς θα φτιάξετε λαχανοφάσουλα.

ΛΑΧΑΝΟΦΑΣΟΥΛΑ

Υλικά

500 γρ. ξερά φασόλια ή γίγαντες

500 γρ. άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 γεμάτη κ.σ. κόκκινο πιπέρι

1 καρότο σε ροδέλες

2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)

αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για 10-12 ώρες.

Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό, που να τα σκεπάζει.

Όταν μισοβράσουν τα φασόλια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, το σέλινο και το καρότο.

Ρίχνουμε το αλάτι και την πιπεριά Φλωρίνης.

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σ’ ένα τηγάνι καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Το αδειάζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

Ανακατεύουμε καλά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.