Follow us

Σολομός Gravlax

Η συνταγή για μία νόστιμη εκδοχή του καπνιστού σολομού.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΓΚΡΑΒΛΑΞ

Υλικά

Για το σολομό

800 γρ. σολομός φιλέτο, δίχως κόκκαλα και δέρμα

70 γρ. αλάτι

40 γρ. λευκή ζάχαρη

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. κόλιανδρο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

ξύσμα από ένα λάιμ

1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Για τη σάλτσα

60 γρ. μουστάρδα Dijon

χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύεις το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και τον κόλιανδρο. Σε ένα άλλο ανακατεύεις το αλάτι με τη ζάχαρη.

Στρώνεις μία μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας και τοποθετείς σε αυτή το σολομό, αλείφοντάς τον με λίγο ελαιόλαδο και βάζοντάς του το μισό μείγμα ζάχαρης-αλατιού.

Ακριβώς δίπλα στρώνεις τον άνηθο και ρίχνεις επάνω του το σολομό, από την άλλη πλευρά. Αλείφεις και αυτή την πλευρά με ζάχαρη-αλάτι και προσθέτεις έξτρα άνηθο.

Ρίχνεις επάνω του και το μείγμα του ξύσματος με τον κόλιανδρο.

Τυλίγεις το σολομό με τη μεμβράνη και τον βάζεις σε ένα ταψί, το οποίο το σκεπάζεις, προτού το μεταφέρεις στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να το αφήσεις για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Βγάζεις το σολομό από το ψυγείο, τον ξεπλένεις πάρα πολύ καλά κάτω από κρύο νερό και τον κόβεις σε λεπτές, λοξές φέτες.

Αναμειγνύεις τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Σερβίρεις με έξτρα άνηθο.

Tip

Μπορείς να τον σερβίρεις επάνω σε κράκερ ή ψωμί, μαζί με λεπτές φέτες αγγουριού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.