ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παντεσπάνι Ρολό με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε παντεσπάνι ρολό με τυρί.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

80 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

30 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

250 ml γάλα

5 αυγά

Για τη γέμιση:

175 γρ. κασέρι

300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

60 γρ. βούτυρο

6 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ρηχό κι ορθογώνιο).

Το στρώνουμε με λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε κι αυτό.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 4 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε αρχικά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα, ανακατεύουμε και κατόπιν αναμειγνύουμε προσεχτικά την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τους προσθέτουμε το τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.

Αναποδογυρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι σε πετσέτα αρκετά μεγαλύτερη από εκείνο.

Απλώνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, το τυρί αφήνοντας στις άκρες 2,5 εκ. και το τυλίγουμε σε ρολό.

Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.