ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παντεσπάνι Ρολό με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε παντεσπάνι ρολό με τυρί.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

80 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

30 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

250 ml γάλα

5 αυγά

Για τη γέμιση:

175 γρ. κασέρι

300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

60 γρ. βούτυρο

6 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ρηχό κι ορθογώνιο).

Το στρώνουμε με λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε κι αυτό.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 4 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε αρχικά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα, ανακατεύουμε και κατόπιν αναμειγνύουμε προσεχτικά την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τους προσθέτουμε το τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.

Αναποδογυρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι σε πετσέτα αρκετά μεγαλύτερη από εκείνο.

Απλώνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, το τυρί αφήνοντας στις άκρες 2,5 εκ. και το τυλίγουμε σε ρολό.

Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.